Új játék 4/02/2008

Ezt most találtam, miközben éppen új theme-t kerestem ide.
PictoBrowser

Olyan okosság, ami Flickr-es felhasználóval ilyen csini kis beépülő dolgot tud az oldalra varázsolni pár kattintás után. Meg kell adni a felhasználónevet, és hogy mi alapján szeretnénk kilistázni a képeinket. Lehet választani, hogy a képek tag-je, gyűjtemények, vagy azon csoportok képeit jelenítse meg, amikhet a felhasználó csatlakozott.




Az új theme pedig bizonytalan időre elnapolva. Sajnos az van, hogy bloggerre olyan theme nemigazán van, amit ne lehetne látni 2 millió helyen, de mégis szép, és szívesen használnám.
Ma kipróbáltam az új Wordpress 2.5-ös kiadást, és egyszerűen jó. Legutóbb még a 2.2.1-es verziót használtam, azóta pedig bizony sok víz lefolyt a Dunán vagymi, szóval lényeg, hogy végre egy használható, alakítható, felhasználóbarát dolog lett belőle, és ami a legfontosabb, működő. Témák is vannak hozzá bőven, és a legtöbbje igényes, már a widget-ek befogadására képes, és olyanok, amik sokkal könnyebben alakíthatóak egy kis CSS ismerettel. Szóval akinek igénye, és tud, az képes szépen átalakítani teljesen egyedivé. Nem csak annyi lehetőséggel, hogy a linkek szine más legyen.
Nagyon lesarkítva, egy kis idővel, és egy kicsit több pepecseléssel nagyon szép és egyedi témát lehet alkotni a WP-hez. Elég szívesen átállnék rá, de több okból sem teszem. És ezek közül talán az a legkiemelkedőbb, hogy minek öljem bele az időt egy WP-s blogba, amikor itt van ez, amit ugyanúgy nem olvas senki, és egy minimálisan szépített Black Minimal theme van rajta, amit kb 2 kattitással fellőttem, és megy. Arra, hogy csak úgy pötyögjek néha, arra ez is teljesen jó. Sőt, néha még sok is.

0 komment:

Megjegyzés küldése